17 oktober 2006

På tide å rydde i kjelleren?

Som kjent for de trofaste lesere av denne blog, har vi rimelig nylig flytta inn vårt nydelige, nykjøpte rekkehus. De siste årene har vi byttet husvære hver sommer og begynner å bli rutinerte flyttere, noe vi kommer til å gjøre slutt på nå. For hvert nye sted vi har bodd, har eiendelene blitt flere (ikke minst da vår kjære sønn entret verden) og flyttelassene større. Ved ankomst skal ting pakkes ut og få sin plass i det nye hjemmet. Men så var det den eska med ting som vi ikke visste om vi ville ha framme eller kom til å bruke, den som hadde stått innerst i boden. DIVERSE står det med store bokstaver. Den går i boden. Etterhvert har det blitt flere sånne, og med flytting hvert år har det blitt mer og mer ironisk at eskene går fra bod til bod. Boden fylles av ting vi ikke bruker, og når julepynten skal fram må en frustrert NC grave seg gjennom lag med ting som vi egentlig ikke har bruk for eller har lyst å ha (jeg innrømmer å ha utviklet en slags bodangst..).

Og nå er det kjelleren. Vi er velsignet med tre etasjer her, noe som muliggjorde en svært effektiv innflytting, tilsynelatende. De to øverste etasjene ble møblert i en fei, mens alt som ikke skulle være oppe havnet i kjelleren, ute av syne. En enorm bod, faktisk. Nå var det bare det at vi har bruk for kjelleren. Vi skal pusse opp og lage arbeids/hobbyrom. Selv om det ser kjempebra ut hjemme hos oss, er det noe som ikke er rydda opp i, som vi ikke ser, men som likevel gjør livene våre litt mer upraktisk og mindre effektive.

Et bra bilde på livet også. Har du rydda i kjelleren? Drar du rundt på ting som egentlig er helt unødvendig? Er det noen du burde tilgi, eller be om tilgivelse? Er det holdninger eller handlinger i livet ditt som du vet Gud ikke er så glad i? Som regel ting som en ikke egentlig har lyst til å ha (akkurat som DIVERSE-eska), men som av en eller annen grunn bli liggende der nede og påvirker, selv om ingen ser det.

Bilen trenger ikke større motor, det er bare å koble fra tilhengeren.

(Og vi har nok plass i huset, jeg måtte bare rydde i kjelleren..)

4 kommentarer:

Hr. Norvald Nikolaisen sa...

du sier så mye lurt, mann.

bra bilde.

Anonym sa...

dette er kjempelurt, du sier mye lurt som norvlad her sier..

Ørjan

Kathrine sa...

Bra bilde, men bra på ordentlig også *kniiis*
Trenger kjelleren oppussing? Ja :D
Du er supermann.

Idalexa sa...

bra bilde. det er så unødvendig med ting vi ikke trenger eller bruker!

(jeg hadde faktisk ikke sett på noen av de andre kommentarene før jeg skrev denne.. mye "bra bilde" her =))